Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00

Δρ Γκενάντι Σίποφ: Η Θεωρία του Φυσικού Κενού - Στρεπτικά και Βαθμωτά Πεδία - Πειράματα του Τέσλα

Αυτό το βίντεο της σειράς Επιστήμη, είναι αφιερωμένο στον Ρώσο επιστήμονα Γκενάδι Σίποφ.

Αυτό το βίντεο της σειράς Επιστήμη, είναι αφιερωμένο στον Ρώσο επιστήμονα Γκενάδι Σίποφ. Το βίντεο ξεκινάει με ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας του γνωστού σε όλους Δρ. Μάνο Δανέζη «Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνία» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολη στις 26 03 2024.

Δανέζης: “Εμείς πιστεύουμε ότι εκεί έξω στο σύμπαν αυτό το αόρατο πράγμα που έρχεται και χτυπάει το κεφάλι μας και φτάνει στον εγκέφαλο μας και σχηματίζει όλα αυτά τα πράγματα είναι η ύλη ή η ενέργεια. Δηλαδή αυτό που είναι κολλημένο στο μυαλό μας από το νηπιαγωγείο είναι ότι στο σύμπαν υπάρχει πρωτογενώς ενέργεια και ύλη και από κει και πέρα δημιουργούνται όλα τα άλλα. Έλα ντε που δεν είναι έτσι!!!”

Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που πάλι αυτό που ξέρουμε από τα σχολεία μας και από το πανεπιστήμιο μας δεν είναι σωστό. Ξέρουμε ότι δεν είναι σωστό εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν το λέμε καθαρά και ξάστερα.

Εμείς πιστεύουμε ότι εκεί έξω στο σύμπαν αυτό το αόρατο πράγμα που έρχεται και χτυπάει το κεφάλι μας και φτάνει στον εγκέφαλο και σχηματίζει όλα αυτά τα πράγματα είναι ή ύλη ή ενέργεια.

Δηλαδή αυτό που είναι κολλημένο στο μυαλό μας από το νηπιαγωγείο είναι ότι στο σύμπαν υπάρχει πρωτογενής ενέργεια και ύλη, και από εκεί και πέρα δημιουργούνται όλα τα άλλα.

Αμ δεν είναι έτσι! Η ενέργεια και η ύλη είναι δευτερογενές γεγονός που φτιάχνεται μέσω άλλων γεγονότων και που ξέρουμε αυτά τα γεγονότα. Ξέρουμε εκείνα τα γεγονότα τα οποία δευτερογενώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ύλης και της ενέργειας. Τι μου λέει λοιπόν;

H υλοενεργειακή πραγματικότητα την οποία αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθητηρίων οργάνων μας και ονομάζουμε σύμπαν παράγεται από ένα μη αισθητό αλλά πραγματικό.

Προσέξτε, πειραματικά υπάρχει επιστημονικό γεγονός. που ονομάζεται κενός χώρος. Και ειδικότερα από κυματισμούς του χώρου αυτού. Δηλαδή ο ανθρώπινος βιο-υπολογιστής μέσω του λογισμικού του μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τις εικόνες των κυματισμών όταν περάσουν μέσα από τον εγκέφαλό μας ως ύλη και ενέργεια.

Αυτοί είναι οι κυματισμοί του κενού χώρο. Βάζουμε ακόμα και κάτι, που είναι λίγο πιο δύσκολο, θα το πω όμως, είναι  ο κβαντικός κενός χώρος, είναι κβαντικές διακυμάνσεις του κενού χώρου

Ας θυμόμαστε τον κενό χώρο και ας ξεχάσουμε προς το παρόν τη λέξη κβαντικό. Αλλά από εκεί προέρχεται και η ύλη και η ενέργεια. Είναι ψευδαίσθηση και η ύλη και η ενέργεια.

Σε συμπέρασμα όλων αυτών πραγμάτων, το έχω πει χιλιάδες φορές, το οτιδήποτε μέσα στο αισθητό υλικό σύμπαν, η υλική ενέργεια, είναι μια ψεύτικη εικόνα μιας άλλης, μη αισθητής, αλλά πραγματικής δημιουργίας. Ονομάζονται, όπως είπαμε, κβαντικές διακυμάνσεις του κενού χώρου, πειραματικά αποδεδειγμένες.


Δρ Γκενάντι Σίποφ: Η Θεωρία του Φυσικού Κενού - Στρεπτικά και Βαθμωτά Πεδία - Πειράματα του Τέσλα

Η ομάδα των Ρώσων φυσικών, με επικεφαλής του Γκενάντι Σίποφ1 και Ανατόλι Ακίμοφ2 πρωτοστάτησε στην έρευνα που σχετίζεται με αυτό που ονομάζεται “πεδίο στρέψης” (torsion field) ή πεδίο στροφορμής. Η θεωρία αυτή, που αναπτύχθηκε από τους Ρώσους επιστήμονες τη δεκαετία του ’80, στηρίζεται στη θεωρία Einstein-Cartan.

Η ομάδα των Ρώσων φυσικών, με επικεφαλής του Ανατόλι Ακίμοβ και Γκενάντι Σίποφ, ξεκίνησε την έρευνα με χρηματοδότηση από το Κέντρο Μη Στοιχειωδών Τεχνολογιών (Center for Nontraditional Technologies). Όμως η ομάδα διαλύθηκε το 1991, όταν ο ακαδημαϊκός Γεβγένι Αλεξάντροφ  τους κατηγόρησε για απάτη και υπεξαίρεση κρατικής χρηματοδότησης.

Το περίεργο είναι ότι οι Ακίμοφ και Σίποφ συνέχισαν τις εργασίες τους μυστικά, χρηματοδοτούμενοι πρώτα από το ρωσικό υπουργείο Επιστημών (το διάστημα 1992-1995) και στη συνέχεια από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (το διάστημα 1996-1997). Τα επόμενα χρόνια, συνέχισαν ως ιδιωτική επιχείρηση με το όνομα Διεθνές Ινστιτούτο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε UVITOR.

Από το 2005, η UVITOR λειτουργεί με έδρα τη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, φαινομενικά προσφέροντας ιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην πραγματικότητα όμως δουλεύοντας πάνω στην εξω-αισθητήρια αντίληψη (ESP), στην αιώρηση και στους 4-D κινητήρες στρέβλωσης χρόνου! Οι τελευταίοι αφορούν ταξίδια με ταχύτητες πιο γρήγορες από αυτήν του φωτός (δηλαδή τις ταχύτητες που χρησιμοποιούν οι ιπτάμενοι δίσκοι).

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του βίντεο με κάποιες παρατηρήσεις, σημειώσεις και επεξηγήσεις.


Γεια σε όλους. Μερικά λόγια για μένα. Είμαι ο Σίποφ Γκενάντι (Shipov Gennady). Σίποφ Γκενάντι από τη Μόσχα (Ρωσία). Έχω τελειώσει το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας το 1967 και τώρα είμαι ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και διδάκτωρ και είμαι δημιουργός μιας νέας φυσικής θεωρίας η οποία ονομάζεται: "Η Θεωρία του Φυσικού Κενού".  

Το 1984, ο Γκενάδι Σίποφ εισήγαγε τις εξισώσεις του «φυσικού κενού».

Τι είναι το φυσικό κενό; Το Φυσικό κενό, είναι τα 7 επίπεδα της πραγματικότητας. Στη θεωρία του φυσικού κενού, έχουμε 7 επίπεδα της πραγματικότητας.

Το πρώτο επίπεδο, είναι η στερεά κατάσταση. Αρχίσαμε να μελετάμε στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα ινστιτούτα τη θεωρία της στερεάς κατάστασης, πώς δηλαδή λειτουργεί. Περιγράφεται από τη Νευτώνεια μηχανική.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να μελετάμε τα υγρά, μετά τα αέρια και μετά τα στοιχειώδη σωματίδια. Όλα αυτά τα επίπεδα αντιπροσωπεύουν τον υλικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι πριν από τη μελέτη του φυσικού κενού μελετούσαμε πάντα τον υλικό κόσμο. Τα στοιχειώδη σωματίδια, αέρια, υγρά και στερεά αλλά τώρα από τη θεωρία και από τις εξισώσεις του φυσικού κενού προκύπτει ότι υπάρχουν άλλα τρία επίπεδα πραγματικότητας τα οποία ονομάζω "ουράνιο κόσμο".

Επειδή αυτά δεν ανήκουν στον υλικό κόσμο. Το φυσικό κενό από τη σύγχρονη φυσική είναι μια δυνητική κατάσταση, όλων των τύπων των ειδών της ύλης που δημιουργούνται από το φυσικό κενό. Γνωρίζουμε ότι όλα τα στοιχειώδη σωματίδια δημιουργούνται από το φυσικό κενό.

Και έχουμε επίσης ένα άλλο επίπεδο το οποίο ονομάζω πρωτογενές πεδίο στρέψης. Για το πρωτογενές πεδίο στρέψης, θα μιλήσω αργότερα. Το πρωτογενές πεδίο στρέψης, δεν έχει καθόλου ενέργεια. Όλα τα φυσικά πεδία, έχουν ενέργεια. Μπορούμε να γράψουμε τον τύπο έκφρασης της ενέργειας για όλους τους φυσικούς κόσμους, στο υλικό κόσμο αλλά για τα πρωτογενή πεδία στρέψης δεν υπάρχει καθόλου ενέργεια αλλά μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες και αυτό το επίπεδο το ονομάζω υπερ-συνειδητότητα.

Και το έβδομο επίπεδο είναι το "απόλυτο τίποτα". Για αυτό το επίπεδο έχουμε ταυτότητα ίση με μηδέν, δεν υπάρχουν μαθηματικοί τύποι, δεν υπάρχουν εξισώσεις για αυτό το επίπεδο, το "απόλυτο τίποτα", αλλά αυτό είναι η πηγή όλων των άλλων επιπέδων της πραγματικότητας.

Μπορώ να το αποδείξω χρησιμοποιώντας τις εξισώσεις για παράδειγμα που ξεκινούν από αυτό το επίπεδο της πραγματικότητας τα στερεά και μπορώ να αποδείξω ότι όλες οι εξισώσεις της σύγχρονης φυσικής περιέχονται στις εξισώσεις του φυσικού κενού.

Και μπορώ να αποδείξω ότι οι εξισώσεις του φυσικού κενού είναι ισοδύναμες με τις εξισώσεις του πρωτογενούς στρεπτικού πεδίου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Πολύ ενδιαφέρον και πολύ ασυνήθιστο για τους φυσικούς και τη φυσική των υλικών. Αυτό το επίπεδο, ίσως είναι συνώνυμο του Θεού και για αυτό το επίπεδο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. επειδή έχουμε μία τέτοια μορφή ταυτότητας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα επειδή δεν έχουμε εξισώσεις. Αλλά όλα ξεκινούν από αυτό το επίπεδο. Αυτό το επίπεδο δημιουργεί όλα τα άλλα επίπεδα συμπεριλαμβανομένου του υλικού κόσμου.

Η ιδέα αυτή προέκυψε με βάση τις εξισώσεις του φυσικού κενού. Εν συντομία, θα σας δείξω τις εξισώσεις του φυσικού κενού τις οποίες εισήγαγα το 1984. Έχω ένα βιβλίο που μεταφράστηκε στα αγγλικά και το οποίο ονομάζεται: "Θεωρία του Φυσικού Κενού" και οι εξισώσεις του φυσικού κενού περιλαμβάνουν ένα σύνολο εξισώσεων.

  • Το πρώτο σύνολο εξισώσεων είναι οι γεωμετρικές, μη γραμμικές εξισώσεις τύπου Χάιζενμπεργκ (Heisenberg). Ο Χάιζενμπεργκ, ένας Γερμανός φυσικός προσπάθησε να δημιουργήσει τη θεωρία των στοιχειωδών σωματιδίων και να χρησιμοποιήσει εξισώσεις σαν αυτές. Αλλά αυτές οι εξισώσεις δεν είναι οι εξισώσεις του Χάιζενμπεργκ. Πρόκειται για εξισώσεις που μοιάζουν με τις εξισώσεις του Χάιζενμπεργκ.

  • Ένα δεύτερο σύνολο εξισώσεων, γεωμετρικών εξισώσεων που μοιάζουν με τις εξισώσεις του Αϊνστάιν. Αυτές είναι εξισώσεις τύπου Αϊνστάιν που απεικονίζουν τα σπινορικά (spinor) σωματίδια, όπως έκανε και ο Ντιράκ (Dirac). Ο Ντιράκ, με τις εξισώσεις του, απεικονίζει τα σπινορικά σωματίδια χρησιμοποιώντας τη σπινορική αναπαράσταση των εξισώσεών του.

  • Και ένα τρίτο σύνολο γεωμετρικών εξισώσεων που μοιάζουν με τις εξισώσεις Γιανγκ-Μιλς (Young-Mills).


Σημείωση: Ο Πολ Ντιράκ, ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς του 20ού αιώνα, ανέπτυξε μια θεωρία για τα σωματίδια με ηλεκτρικό φορτίο και σπιν, η οποία περιλαμβάνει τη διάσημη εξίσωσή του, γνωστή ως εξίσωση Ντιράκ. Αυτή η εξίσωση περιγράφει τη συμπεριφορά των φερμιονικών σωματιδίων, όπως τα ηλεκτρόνια, σε κβαντικό περιβάλλον.

Όταν λέμε ότι "ο Ντιράκ, με τις εξισώσεις του, απεικονίζει τα σπινορικά σωματίδια, χρησιμοποιώντας τη σπινορική αναπαράσταση των εξισώσεών του”, αναφερόμαστε στη μαθηματική μορφή με την οποία εκφράζονται οι εξισώσεις του. Στη σπινoρική αναπαράσταση, οι μαθηματικές ποσότητες (όπως οι χρονικές και χωρικές συντεταγμένες, το σπιν κλπ.) παριστάνονται με σπιν, οι οποίοι είναι μαθηματικές εννοιολογικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στην κβαντομηχανική για να περιγράψουν τις ιδιότητες των σωματιδίων.

Συνεπώς, ο Ντίρακ εκφράζει την εξίσωσή του χρησιμοποιώντας τη σπινoρική αναπαράσταση, η οποία είναι η κατάλληλη μορφή για να αναπαραστήσει τις κβαντικές ιδιότητες των σωματιδίων με σπιν.


Ξέρετε ότι οι εξισώσεις του Αϊνστάιν περιγράφουν τη βαρύτητα αλλά οι εξισώσεις Γιανγκ-Μιλς χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την εσωτερική δομή των στοιχειωδών σωματιδίων.

Έτσι, αν έχουμε ένα διεγερμένο κενό, αν έχουμε ένα σωματίδιο που δημιουργείται από το κενό, αυτό το σωματίδιο πρέπει να περιγράφεται από τις μη γραμμικές εξισώσεις του Χάιζενμπεργκ, τις εξισώσεις τύπου Αϊνστάιν και τις εξισώσεις του Γιανγκ-Μιλς την ίδια στιγμή.

Όλες αυτές οι εξισώσεις περιγράφουν μόνο ένα σωματίδιο και περιγράφουν διαφορετικές ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων κβαντικές και βαρυτικές ιδιότητες και ιδιότητες που συνδέονται με την εσωτερική δομή των στοιχειωδών σωματιδίων.

Τι είναι η εξίσωση του φυσικού κενού; Μπορώ να λύσω αυτή την εξίσωση και οποιαδήποτε λύση αυτής της εξίσωσης περιγράφει στοιχειώδη σωματίδια.

Έτσι μπορώ να πω ότι αυτές οι λύσεις αυτών των εξισώσεων περιγράφουν τη δομή των στοιχειωδών σωματιδίων αλλά οι εξισώσεις και όχι οι λύσεις περιγράφουν ένα πλέγμα δυνατοτήτων. Αυτό είναι ένα πλέγμα δυνατοτήτων και στο κενό τα πάντα, είναι δυνατά. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες να δημιουργηθεί κάτι από το φυσικό κενό.


Σημείωση: Η θεώρηση του φυσικού κενού στην κβαντική φυσική υποδεικνύει ότι το κενό δεν είναι απλώς μια άπειρη απουσία, αλλά μάλλον ένα πλούσιο πεδίο δυνατοτήτων. Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, το φυσικό κενό είναι γεμάτο με ενεργειακές διαταραχές και εκδηλώσεις σωματιδίων που προκύπτουν από την κβαντική αβεβαιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στο κενό υπάρχει μια ανεξίτηλη δραστηριότητα, με συνέπεια να υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία σωματιδίων και φαινομένων από το κενό.

Αυτή η ιδέα είναι συνδεδεμένη με την έννοια της ενέργειας που προκαλείται από τις κβαντικές διακυμάνσεις του φυσικού κενού, όπου ζεύγη σωματιδίων και αντισωματιδἰων δημιουργούνται συνεχώς και καταστρέφονται στο κενό. Αυτή η συνεχή δημιουργία και καταστροφή σωματιδίων είναι γνωστή ως "κβαντική ενέργεια του φυσικού κενού" και παρέχει το υπόβαθρο για την ανάπτυξη σωματιδίων και φαινομένων ακόμα και στο φυσικό κενό.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι λύσεις των εξισώσεων του φυσικού κενού περιγράφουν τη δομή και τις ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων.

Αυτές οι εξισώσεις θα προσφέρουν ένα πλήρες πλέγμα δυνατοτήτων για τη δημιουργία σωματιδίων και φαινομένων από το κενό. Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, το κενό δεν είναι κάτι το «άδειο», αλλά μάλλον ένα πλούσιο πεδίο δυνατοτήτων.

Σε αυτήν την προσέγγιση, οι εξισώσεις του φυσικού κενού περιγράφουν τις δυναμικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο κενό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και της καταστροφής σωματιδίων. Με βάση αυτές τις δυναμικές, το κενό μπορεί να είναι τοποθεσία όπου "τα πάντα είναι δυνατά", με συνέπεια να παράγονται παραμετροποιημένα σωματίδια και φαινόμενα μέσω κβαντικών διαδικασιών.


Μπορώ να σας εξηγήσω τη διακύμανση του φυσικού κενού. Για παράδειγμα, το κενό είναι το "τίποτα", η "κενότητα", αλλά το κενό είναι η πηγή των πάντων. Το "τίποτα" είναι τα πάντα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ανατολικής φιλοσοφίας Πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια πριν οι φιλόσοφοι της Ανατολής, ισχυρίζονταν ότι όλα τα πράγματα αυτού του υλικού κόσμου έχουν δημιουργηθεί από το κενό, από το "τίποτα".

Και αν, για παράδειγμα, έχετε μια συσκευή που να μπορεί να μεγεθύνει 10 με δύναμη στη 34 (10^34) θα μπορούσατε να δείτε ότι μέσα σε οποιονδήποτε χώρο του κενού υπάρχουν πάρα πολλές διεργασίες διακύμανσης. Μοιάζει με μια σούπα που βράζει. Φαίνεται σαν σούπα που βράζει, και αν έχετε μία τόσο μεγάλη μεγέθυνση θα δείτε μια σούπα που βράζει σε κάθε σημείο του φυσικού κενού.


Σημείωση: Ο Έλληνας φιλόσοφος Λεύκιππος και ο μαθητής του Δημόκριτος, που έζησαν γύρω στο 500 π.Χ., ήταν οι πρώτοι που εξέθεσαν την ατομική θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία της ουσίας ήταν αδιαίρετα άτομα ύλης και μεταξύ των ατόμων της ύλης υπήρχε κενό.  Τα διάφορα υλικά γύρω μας δημιουργήθηκαν από τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτά τα άτομα συγκρούονται και συσσωρεύονται μεταξύ τους.  Ο Πλάτωνας προσχώρησε αργότερα σε αυτή τη θεωρία, αναπτύσσοντας ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση στον Τίμαιό του.

300 π.Χ. - Αριστοτέλης Κενό - Ο Αριστοτέλης είναι διάσημος για τον ισχυρισμό του, στο βιβλίο του Φυσικά IV, ενότητα 8, ότι η φύση απεχθάνεται το κενό (horror vacui), επειδή οποιοδήποτε κενό θα γέμιζε αμέσως από την επιβλητική ύλη που το περιβάλλει.  Υποστήριξε επίσης πιο φιλοσοφικά ότι το τίποτα, εξ ορισμού, δεν μπορεί να υπάρξει.


Και αν υπολογίσετε την ενέργεια του φυσικού κενού σε οποιονδήποτε όγκο χρησιμοποιώντας συνηθισμένες φυσικές αναπαραστάσεις του φυσικού κενού θα λάβετε το άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια του "τίποτα" σε οποιοδήποτε σημείο του κενού είναι ίση με το άπειρο.

Aλλά υπάρχουν και άλλες παράλληλες εκτιμήσεις για την ενέργεια του φυσικού κενού και όχι μόνο μία, αλλά όλοι όσοι μελετούν την κβαντική φυσική γνωρίζουν ότι η ενέργεια του κενού είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Ο σκοπός μας, φυσικά, είναι πώς να λάβουμε αυτή την ενέργεια από το κενό. Πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι παραδοσιακοί φυσικοί δεν μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο τώρα που ήδη έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, χωρίς καμία εκπαίδευση χωρίς γνώση της σύγχρονης επιστήμης. Το μόνο που έκαναν ήταν να το κατασκευάσουν και να λειτουργεί. Θα μιλήσω για αυτές τις εφευρέσεις.

Τι είναι το πεδίο στρέψης;

Αυτή η εικόνα, περιγράφει περίπου τις ιδιότητες του πεδίου στρέψης. Το πεδίο στρέψης είναι μια περιδίνηση στο κενό. Αυτή είναι μια δίνη και μπορούμε να πούμε ότι το πεδίο στρέψης είναι σαν μια περιδίνηση του κενού. Το πεδίο στρέψης είναι η πηγή όλων των φυσικών πεδίων.

Πρώτα απ' όλα, σε αυτόν τον κόσμο, μπορούμε να δούμε το πεδίο στρέψης και το πεδίο στρέψης δημιουργεί στη συνέχεια όλα τα φυσικά πεδία. Το πεδίο στρέψης είναι μια πηγή όπου στην καθημερινή μας ζωή δεχόμαστε αυτό το πεδίο στρέψης.

Στην καθημερινή ζωή, μπορούμε να λάβουμε το πεδίο στρέψης; Ναι, μπορούμε. Πώς; Στη θεωρία μου, δείχνω ότι στην καθημερινή ζωή το πεδίο στρέψης εκδηλώνεται με τη δημιουργία δυνάμεων αδράνειας στη μηχανική.

Ίσως υπάρχουν φυσικοί στην ομάδα μας και ίσως θυμούνται ότι στη μηχανική έχουμε τέσσερις δυνάμεις αδράνειας. Στην ηλεκτροδυναμική, γνωρίζουμε δύο δυνάμεις. Η μία είναι η ηλεκτρική δύναμη και η άλλη είναι η μαγνητική δύναμη. Αλλά για τις δυνάμεις αδράνειας, υπάρχουν τέσσερις δυνάμεις.

Και η πηγή αυτών των δυνάμεων στην κλασική μηχανική είναι ένα αίνιγμα από την εποχή του Νεύτωνα. Αν διαβάσετε τα βιβλία της μηχανικής θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικοί επιστήμονες περιγράφουν τις δυνάμεις αδράνειας και κατανοούν τις δυνάμεις αδράνειας με διαφορετικούς τρόπους.

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με την πηγή των δυνάμεων αδράνειας και το ποια (πηγή) είναι αληθινή ή όχι για αυτές οι δυνάμεις και ούτω καθεξής. Και αποδεικνύεται ότι είναι το πεδίο στρέψης που συνδέεται με τις δυνάμεις αδράνειας.

Πριν οι φυσικοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν και να υιοθετήσουν το πεδίο στρέψης. Γνωρίζουμε για το πεδίο στρέψης από τα μαθηματικά επειδή το 1922, ο Γάλλος μαθηματικός Ελί Καρτάν (Elie Cartan) δημοσίευσε ένα άρθρο όπου έλεγε ότι δεν έχουμε μόνο καμπυλότητα του χώρου όπως είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ο χωροχρόνος γύρω από μια μάζα είναι καμπυλωμένος αλλά ο Ελί Καρτάν είπε ότι δεν είναι μόνο καμπυλωμένος αλλά συστρέφεται και καμπυλώνεται. Και στρέψη ή συστροφή, σημαίνει ότι υπάρχει πεδίο στρέψης. Αυτή η συστροφή είναι μια πηγή στρέψης που είναι η στρέψη της ύλης. Αν κάτι έχει περιστροφή, κάποια ύλη περιστρέφεται αυτό σημαίνει ότι είναι μία πηγή πεδίου στρέψης.

Για παράδειγμα, αν περιστρέφεται κάτι, μια μεταλλική σφαίρα πάνω σε μια ακίδα. Όταν την περιστρέφετε, θα αισθανθείτε τη δύναμη της φυγόκεντρης δύναμης αδράνειας.

Καθηγητής Eric Laithwaite - Μεγάλος Τροχός Γυροσκοπίου (1983)

Eδώ για παράδειγμα είναι ο Άγγλος ερευνητής Έρικ Λέιθγουεϊτ (Eric Laithwaite). Μπορείτε να δείτε ότι έχει πολύ μεγάλο βάρος ίσως 20 κιλά σε ένα μεταλλικό δίσκο και αυτοί οι δύο δίσκοι περιστρέφονται. Όταν οι δίσκοι περιστρέφονται μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος με το χέρι του. Αν δεν περιστρέφονται δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πολύ ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος αυτών των δίσκων εξαρτάται από την περιστροφή.

Και με αυτή τη διαφάνεια, θα ήθελα να σας εξηγήσω ποιοι είμαστε;

Η απάντηση είναι ότι είμαστε ένα εξαιρετικά οργανωμένο κενό. Ναι, επειδή το φυσικό κενό δημιουργεί στοιχειώδη σωματίδια κουάρκ, πρωτόνια, ηλεκτρόνια, νετρόνια και ούτω καθεξής. Από αυτά τα στοιχειώδη σωματίδια δημιουργούνται πυρήνες άτομα, μοριακό DNA, και τελικά η αλυσίδα της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εξαιρετικά οργανωμένο κενό. Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.

Αποτελούμαστε από το "τίποτα" αλλά... είμαστε κάτι σαν ένα πάρα πολύ καλά οργανωμένο κενό αλλά δεν είναι ορθό να πιστεύουμε ότι η συνείδησή μας είναι το τελευταίο επίπεδο στην κλίμακα της συνείδησης, όχι. Η συνείδησή μας ίσως να βρίσκεται στη μέση αυτής της κλίμακας.

Θα μιλήσω για αυτό την επόμενη φορά. θα μιλήσω την επόμενη φορά για την επιρροή της συνείδησής μας στον πραγματικό φυσικό κόσμο. Υπάρχουν πολλά πειραματικά δεδομένα και τώρα έχουμε μια θεωρητική βάση για αυτά τα φαινόμενα και θα ήθελα να μιλήσω σχετικά με τη φυσική. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να μιλήσω για τη στρεπτική φύση της μάζας.

Είπα προηγουμένως ότι η στρέψη είναι η πηγή όλων των φυσικών πεδίων και συνέκρινα αυτή την αναπαράσταση του Νεύτωνα, του Αϊνστάιν και εμένα και τι είπε ο Νεύτωνας για τη μάζα. Η μάζα είναι ένα μέτρο της ποσότητας της ύλης. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να δηλωθεί ότι η μάζα είναι ένα μέτρο της αντίστασης ενός σώματος στην κίνηση ή στην αλλαγή της κίνησης.

Αυτή είναι η άποψη του Νεύτωνα αλλά μετά τον Νεύτωνα, ο Αϊνστάιν είπε ότι η μάζα είναι μια ενέργεια και έγραψε τον τύπο E = mC^2. Αυτός είναι ο τύπος μου E=m(ω)C^2 και από αυτόν τον τύπο προκύπτει ότι η μάζα είναι μια στρέψη του χώρου.


Σημείωση: Το 2000 στην Ταϊλάνδη ο Γ. Σίποφ ξεκίνησε το μοναδικό πειραματικό του πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός νέου είδους διαστημικού συστήματος πρόωσης το οποίο απέδειξε τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητά του, τόσο ως εξαιρετικός θεωρητικός όσο και ως λαμπρός πειραματιστής. Η κοινή ομάδα Ρώσων επιστημόνων εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία του γυροσκοπικού συστήματος πρόωσης 4D, το οποίο λειτουργεί με πρόγραμμα υπολογιστή και το οποίο απέδειξε πειραματικά τις θεωρητικές προβλέψεις του Σίποφ.

Το νέο σύστημα πρόωσης κατέδειξε τη δυνατότητα πρόωσης της αδρανειακής μάζας του 4D γυροσκοπικού συστήματος πρόωσης με τη λειτουργία των εσωτερικών ιδιοτήτων ενός συστήματος πρόωσης που οδηγεί στην ελεγχόμενη κίνηση του κέντρου μάζας σύμφωνα με τον τύπο του Shipov

E = m(๑)C2, όπου ๑ δηλώνει το σπιν και m(๑) - τη μάζα στρέψης.

Η απώλεια βάρους σε ένα τρισδιάστατο γυροσκόπιο οφείλεται στην μετάπτωσή του και μπορεί να συσχετιστεί με τον τύπο E=m(๑)c2, που περιγράφει την εξάρτηση της μάζας από την περιστροφή των εσωτερικών στοιχείων της σε ένα σύστημα.

Ο τύπος αυτός κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Ταϊλάνδη (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Ταϊλάνδης N 25133). Ο παραπάνω τύπος γενικεύει τον τύπο E=mc2 του Αϊνστάιν. Ο συμβολισμός (๑) σημαίνει τη φύση της περιστροφής, του spin και της στρέψης της μάζας καθώς επίσης για να συμβολίσει ότι το έργο δημιουργήθηκε στην Ταϊλάνδη.

Το "๑" είναι η αριθμητική αναπαράσταση του αριθμού "ένα" στη Ταϊλανδική γλώσσα. Η Ταϊλανδική γλώσσα χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα γραφής από τη λατινική αλφαβήτα, γνωστό ως σύστημα γραφής Thai script. Οι αριθμοί γράφονται σε αυτό το σύστημα, και το "๑" αντιστοιχεί στον αριθμό "ένα".


Αυτός ο τύπος λαμβάνεται από την εξίσωση του κενού Τ.

Είναι ένα πεδίο στρέψης στο τετράγωνο και είναι ένα παράγωγο του πεδίου στρέψης, και αυτός ο τύπος δείχνει ότι η μάζα εξαρτάται από την περιστροφή επειδή το πεδίο στρέψης είναι περιστροφή.

Η στρέψη είναι η πηγή οποιασδήποτε μάζας. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα ότι αν σταματήσουμε την στρέψη στο σώμα μας, γιατί από τι αποτελούμαστε; Μπορείτε να σκεφτείτε ότι αποτελούμαστε από στοιχειώδη σωματίδια. Τα στοιχειώδη σωματίδια έχουν ένα σπιν μια δική τους στρέψη που ονομάζουμε σπιν.

Όλα τα στοιχειώδη σωματίδια ή σχεδόν όλα τα στοιχειώδη σωματίδια, έχουν σπιν. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά από τα στοιχειώδη σωματίδια μέσα στο σώμα μας φορτίζονται. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας αποτελούμαστε από φορτισμένα γυροσκόπια.

Και αν σταματήσουμε την περιστροφή αυτών των γυροσκοπίων μέσα στο σώμα μας, τι θα συμβεί; Θα εξαφανιστούμε. Και όχι μόνο εμείς, αλλά τα πάντα, κάθε στερεό κάθε πέτρα, κάθε δέντρο, τα πάντα θα εξαφανιστούν αν σταματήσουμε την περιστροφή μέσα σε αυτό το σώμα μέσα σε αυτό το αντικείμενο.

Προκύπτει από αυτόν τον τύπο ότι η μάζα είναι η στρέψη του χώρου. Χωρίς στρέψη, δεν υπάρχει μάζα. Χωρίς στρέψη, δεν υπάρχει φορτίο. Χωρίς στρέψη, δεν υπάρχει τίποτα. Στρέψη, αυτή είναι η πηγή κάθε είδους ύλης. H ενέργεια ή η μάζα εξαρτάται από τη γωνιακή ταχύτητα.

Αυτή η εικόνα φτιάχτηκε από εμένα φυσικά. Αυτό είναι ένα μικρό αστείο που ο Γκενάντι γενίκευσε τον τύπο E=mC^2 στη μορφή E=m(ω)C^2. Ναι, δάσκαλε, απλά ακολούθησα τις ιδέες σου. Ναι, είναι αλήθεια γιατί όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο άρχισα να μελετώ τις εργασίες του Αϊνστάιν και η επιστημονική μου εργασία ήταν να λύσω τα προβλήματα που διατυπώθηκαν από τον Αϊνστάιν στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Αλλά το κύριο πρόβλημα του Αϊνστάιν ήταν να δημιουργήσει μια ενοποιημένη θεωρία πεδίου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε τέτοιου είδους εξισώσεις που να περιλαμβάνουν όλες τις εξισώσεις της φυσικής. Και τώρα ξέρω ότι οι εξισώσεις του φυσικού κενού είναι εξισώσεις της ενοποιημένης θεωρίας πεδίου την οποία ο Αϊνστάιν προσπάθησε να παλέψει κατά τη διάρκεια της ζωής του από το 1922, 25 έως το 1935, όταν πέθανε.

Προσπάθησε να βρει αυτές τις εξισώσεις, και τώρα μπορώ να πω ότι αυτές οι εξισώσεις βρέθηκαν και είναι οι εξισώσεις του φυσικού κενού. Πρόκειται λοιπόν για ένα νέο φυσικό αντικείμενο πολύ περίπλοκο και πολύ ασυνήθιστο και η εξίσωση αυτού του αντικειμένου περιέχει πάρα πολλούς νέους νόμους της φύσης που δεν γνωρίζαμε προηγουμένως.

Για να δείξω τη εξάρτηση της μάζας από τη γυροσκοπική μετάπτωση (precession) μπορείτε να δείτε την περιστροφή δύο δίσκων, 20 κιλών και ίσως επιπλέον 10 κιλών της ράβδου στήριξης, συνολικά, 30 κιλά περίπου.

Καθηγητής Eric Laithwaite - Μεγάλος Τροχός Γυροσκοπίου (1983)

Αυτό δεν είναι μια απλή αλήθεια αλλά ότι αυτό είναι ένα επιστημονικό γεγονός. Όταν η περιστροφή σταματάει, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Αύξηση και μείωση του βάρους ενός γυροσκοπίου προεξοχής

Τώρα εδώ μπορείτε να δείτε μία ζυγαριά εδώ όπου στο ένα άκρο υπάρχει ένα βάρος με άλλα λόγια έχουμε ένα γυροσκόπιο. Το γυροσκόπιο και το βάρος βρίσκονται σε ισορροπία. Ο άνθρωπος τώρα περιστρέφει το γυροσκόπιο και μπορείτε να δείτε ότι το βάρος του γυροσκοπίου αλλάζει. Το βάρος του γυροσκοπίου αλλάζει και περιστρέφεται δεξιόστροφα.

Τώρα θα το περιστρέψει αριστερόστροφα. Και μπορείτε να δείτε τώρα ότι το βάρος του γυροσκοπίου είναι μικρότερο σε σχέση με το βάρος στο άλλο άκρο της ζυγαριάς. Μας αποδεικνύει ότι η μάζα εξαρτάται από τη γωνιακή ταχύτητα περιστροφής του γυροσκοπίου.

Πειράματα με τρισδιάστατο γυροσκόπιο

Η μετάπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο. Αυτό το βίντεο μας δείχνει επίσης την μετάπτωση του γυροσκοπίου στο βαρυτικό πεδίο.

Γυροσκοπική μετάπτωση με απώλεια βάρους

Εδώ έχουμε μία ζυγαριά ακριβείας όπου μπορείτε να μετρήσετε το βάρος με μεγάλη ακρίβεια με 3 δεκαδικά ψηφία μετά το κόμμα. Μπορείτε να δείτε τη ζυγαριά το βάρος του γυροσκοπίου πριν από την περιστροφή είναι 46,45 Και όταν περιστρέφεται, μπορούμε να παρατηρήσουμε 46,30. Χάνουμε ένα βάρος 0,15 γραμμαρίων. Αυτό το γυροσκόπιο χάνει βάρος 0,15 γραμμάρια, όταν έχουμε περιστροφή. Μας δείχνει επομένως την εξάρτηση της μάζας από την περιστροφή μέσα σε αυτό το σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ένα βάρος του συστήματος. Συνολικά το βάρος είναι 46,45 αλλά όταν περιστρέφεται, το βάρος είναι 46,30 γρ. Χάνεται βάρος.

John Hutchison demonstrates Zero Point Energy (Ο Τζον Χάτσισον αποδεικνύει την ενέργεια μηδενικού σημείου)

Aυτή είναι μια γεννήτρια του Τζον Χάτσισον (John Hutchison). Ο Τζον Χάτσισον δημιουργεί τέτοιου είδους γεννήτριες που μπορούν να ελέγχουν την στρέψη μέσα σε κάποια αντικείμενα. Αν μπορείτε να ελέγξετε την στρέψη των στοιχειωδών σωματιδίων των πυρήνων, μέσα σε οποιοδήποτε σώμα μπορείτε να το κάνετε να πετάει όπως αυτό. Και αν μπορείτε να ελέγξετε την στρέψη, μπορείτε να ελέγξετε την αιώρηση. αλλά αυτό είνα επίσης ηλεκτροδυναμική.

Tolchin Drive (Κινητήρας Τόλτσιν)

Σημείωση: Αυτό το βίντεο είναι ένα απόσπασμα του αρχικού κινητήρα του Τόλτσιν ("Tolchin drive"). Χρησιμοποιεί μια πηγή ενέργειας με ελατήρια (κουρδιστό) και φαίνεται να έχει ένα εσωτερικό σύστημα και ένα εξωτερικό καροτσάκι. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε λαστιχάκια μεταξύ τους και το εσωτερικό συγκρότημα μπορεί να έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω για να επιτρέπει στη βαρύτητα να βοηθάει. Αυτά εξαλείφθηκαν στην έκδοση του Σίποφ (Shipov) με ηλεκτρικό κινητήρα και χειριστήρια.


Όταν ήμουν στην Ταϊλάνδη, ήταν το 2000. Ανέπτυξα τη εργασία ενός πολύ έξυπνου Ρώσου μηχανικού του Βλαντιμίρ Τόλτσιν (Vladimir Nikolayevich Tolchin) που είχε δημιουργήσει μια συσκευή που μας δείχνει την παραβίαση των νόμων της μηχανικής του Νεύτωνα και στη συνέχεια έκανα μια πιο περίπλοκη συσκευή του Τόλτσιν.

Στον ουρανό, στη γη και στη θάλασσα - το 4D γυροσκόπιο ως καθολική συσκευή πρόωσης

Και σε αυτό το φιλμ, σε αυτό το σκάφος μέσα, έχουμε μια συσκευή που κατασκευάστηκε από τον Τόλτσιν. Το καραβάκι κρέμεται από σύρματα που συνδέεται με μία βάση που κινείται σε μία ράγα. Μπορείτε να δείτε εδώ την βάση, τα σύρματα και τη ράγα. Και μέσα σε αυτό το καραβάκι όταν η μηχανή λειτουργεί μπορείτε να δείτε ότι η βάση κινείται πάνω στη ράγα.

Πολύ απλή μηχανή, και σε αυτή την περίπτωση βάζουμε τo καραβάκι πάνω στην βάση και κινείται στην οριζόντια επιφάνεια και επίσης βάζουμε το καραβάκι να αιωρείται από τη βάση σε αυτή την οριζόντια επιφάνεια και επίσης να κινείται στην πισίνα, χρησιμοποιώντας για όλα αυτἀ μόνο έναν τύπο κινητήρα. Αυτός είναι ένας καθολικός κινητήρας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον κινητήρα στο διάστημα και μπορούμε να κινηθούμε χωρίς να έχουμε κινητήρα τζετ.

4D γυροσκόπιο που κινείται σε λαδωμένη επιφάνεια

Ένα μικρό 4D γυροσκόπιο βρίσκεται μέσα στο κύτος του σκάφους. Ο ηλεκτροκινητήρας του γυροσκοπίου τροφοδοτείται από μπαταρία:

α) το σκάφος κρέμεται από κλωστές από ένα καρότσι στην κορυφή και τραβάει το καρότσι πίσω του (το πείραμα μου προτάθηκε από τον μαθητή του de Broglie, Jean Paul Vigier το 2000 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τα πεδία στρέψης στην Αμερική);

β) το σκάφος ξαπλώνει σε ένα κάρο και τραβάει το κάρο πίσω του;

γ) το σκάφος επιπλέει στην πισίνα.

Αυτό είναι ένα μοντέλο που δημιούργησα στην Ταϊλάνδη το οποίο ελέγχεται από υπολογιστή. Έχει μια σύνδεση με τον υπολογιστή και έχουμε ένα λογισμικό. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας που μπορεί να ελέγχει την περιστροφή των βαρών στο εσωτερικό αυτού του ημισφαιρίου.

Μπορούμε να το ελέγχουμε διαμέσου του λογισμικού στον υπολογιστή και μπορείτε να δείτε ότι αυτή η συσκευή κινείται μόνο προς τα εμπρός σε μία γυάλινη επιφάνεια η οποία καλύπτεται από λάδι για να δείξουμε ότι οι ελεύθερες δυνάμεις των τριβών δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ

Ποια είναι η πρακτική εφαρμογή αυτού του είδους των συσκευών;

  • Διαστημική μηχανή πρώτα απ' όλα φυσικά. Για πτήσεις σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για πτήσεις προς κάποιο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος διαστημικές πτήσεις σε άλλους πλανήτες σταθμούς τροχιάς για το Σπούτνικ.

  • Επίσης, για τα αεροπλάνα στο συνηθισμένα αεροπλάνα, στην ατμόσφαιρα.

  • Στα αυτοκίνητα, στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, για παράδειγμα

  • Στα πλοία, τα οποία κινούνται στο νερό και κάτω από το νερό σε υποβρύχια. Πλήθος εφαρμογών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τη βοήθεια αυτού του νέου είδους κινητήρα.

Και τώρα θα μιλήσω για τα πεδία στρέψης στην ηλεκτροδυναμική.

Το 1970, κατά τη διάρκεια 10 ετών στη Ρωσία εφευρέθηκαν από διάφορους ανθρώπους διάφορα είδη των λεγόμενων γεννητριών στρέψης. Τώρα θα σας παρουσιάζω τις γεννήτριες στρέψης του Ακίμοφ (Akimov).

Αυτή είναι η μικρή γεννήτρια στρέψης.

Αυτή είναι η μεγάλη γεννήτρια στρέψης.

Αυτή είναι η εσωτερική δομή της γεννήτριας στρέψης.

Τμήματα της γεννήτριας Akimov σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και με βάση τη φωτογραφία: α) θάλαμος παραγωγής σήματος στρέψης β) αθροιστής γ) διαμορφωτής (με πίνακα πληροφοριών στο κέντρο) δ) ρυθμιστής έντασης (με πολωτές στο κέντρο) ε) κεραία ακτινοβολίας (δεν φαίνεται στη φωτογραφία).

1 - Σήμα πληροφοριών εισόδου

2 - Ενισχυτής

3 - Διεγέρτης στρέψης με ορθογώνια Ε και Η

4 - Μετατροπέας του ηλεκτρομαγνητικού σήματος σε σήμα στρέψης

5 - Διακόπτες μονάδας

6 - Διακόπτες λειτουργίας:

    Τac - αξονικό πεδίο

    Trd - ακτινωτό πεδίο

    Tar - ολικό πεδίο

7 - Διαμορφωτής διεύθυνσης

8 - Ρυθμιστής έντασης

9 - Πολωτές

10 - Κεραία ακτινοβολίας

11 - Ακτινοβολούμενο στρεπτικό σήμα

Στο εσωτερικό της υπάρχουν δύο κώνοι. Αυτοί οι κώνοι είναι κατασκευασμένοι από χαλκό (Cu) και μέσα σε αυτό το κώνο έχουμε έναν πυκνωτή.

Μεταξύ των πλακών αυτού του πυκνωτή τοποθετείται σιδηρομαγνητικό υλικό. Τι είναι σιδηρομαγνητικό; Είναι το υλικό που είναι μαγνητικό αλλά όχι μόνο μαγνητικό, αλλά έχει και λίγο σίδηρο, είναι σιδηρομαγνητικό.

Και όταν χρησιμοποιούμε εναλλασσόμενο ρεύμα στις πλάκες του πυκνωτή μπορούμε να ελέγξουμε τον προσανατολισμό του σπιν στο εσωτερικό του σιδηρομαγνητικού υλικού μεταξύ των πλακών του πυκνωτή. Μπορούμε να ελέγξουμε ηλεκτρικά, με ηλεκτρικό σήμα τον προσανατολισμό του σπιν μέσα στο σιδηρομαγνητικό υλικό, μέσα σε αυτόν τον κώνο.


Σημείωση: Το εναλλασσόμενο ρεύμα προκαλεί μια μεταβολή του μαγνητικού πεδίου γύρω από το φερρομαγνητικό υλικό. Αυτή η αλλαγή του μαγνητικού πεδίου επηρεάζει τον προσανατολισμό των σπιν στο εσωτερικό του υλικού. Τα σπιν των ελεύθερων ηλεκτρονίων στο φερρομαγνητικό υλικό αντιδρούν στις αλλαγές του μαγνητικού πεδίου με αλλαγές στην κατεύθυνση τους, καθώς και στην ενέργεια τους. Αυτή η αλλαγή του σπιν οδηγεί σε αλλαγές στις μαγνητικές ιδιότητες του υλικού, όπως η μαγνητική ευαισθησία και η δυνατότητα να αντιδράσει στις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου. Έτσι, το φερρομαγνητικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει ή να αντιδράσει σε αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο.


Σε αυτή την περίπτωση το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο δεν μπορεί να μεταφερθεί μέσω του τοιχώματος του κώνου, αλλά το πεδίο στρέψης μπορεί να μεταφερθεί μέσω του τοιχώματος αυτού του κώνου.

Επίσης υπάρχουν διάφορα καλώδια σε αυτόν τον κώνο και τα καλώδια συνδέονται συγκεντρώνοντας ένα πεδίο στρέψης το οποίο ακτινοβολείται στο αζιμούθιο αυτής της γεννήτριας. Στο αζιμούθιο αυτής της γεννήτριας μπορούμε να παρατηρήσουμε το πεδίο στρέψης το οποίο αθροίζεται και στην έξοδο αυτής της γεννήτριας έχουμε ένα πεδίο στρέψης.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα καλώδιο για να μεταδώσουμε αυτό το πεδίο στρέψης από τη γεννήτρια στην κεραία που είναι ο κώνος.


Σημείωση: Ο G.I. Shipov στο βιβλίο «The Theory of Physical Vacuum in a Popular Presentation» περιγράφει το σχηματικό διάγραμμα του εκπομπού της γεννήτριας Akimov:

«Αποτελείται από έναν κυλινδρικό πυκνωτή 3, η εσωτερική πλάκα του οποίου τροφοδοτείται με αρνητική τάση και η εξωτερική πλάκα με θετική τάση από μια πηγή σταθερής τάσης 2. Μέσα στον κυλινδρικό πυκνωτή είναι τοποθετημένος ένας μαγνήτης, ο οποίος είναι πηγή όχι μόνο ενός στατικού μαγνητικού πεδίου, αλλά και ένα στατικό πεδίο στρέψης. Αυτό το πεδίο δημιουργείται (καθώς και μαγνητικό) από το συνολικό σπιν των ηλεκτρονίων. Επιπλέον, μεταξύ των πλακών του πυκνωτή υπάρχει ένα καθαρά σπιν (στατικό νετρίνο) πόλωση του κενού που δημιουργείται από τη διαφορά δυναμικού. Για να δημιουργηθεί ακτινοβολία στρέψης μιας δεδομένης συχνότητας, εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (σήμα ελέγχου) 1 στις πλάκες του πυκνωτή. Υπό την επίδραση ενός εναλλασσόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου 1 δεδομένης συχνότητας, ο προσανατολισμός των σπιν (με την ίδια συχνότητα) των ηλεκτρονίων μέσα στον μαγνήτη και των πολωμένων σπιν μεταξύ των πλακών του πυκνωτή αλλάζει, με αποτέλεσμα τη δυναμική ακτινοβολία στρέψης με υψηλή διεισδυτική ισχύ ."

“Υπό την επίδραση ενός εναλλασσόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου 1 δεδομένης συχνότητας, αλλάζει ο προσανατολισμός των σπιν (με την ίδια συχνότητα) των ηλεκτρονίων μέσα στον μαγνήτη και των πολωμένων σπιν μεταξύ των πλακών του πυκνωτή. Το αποτέλεσμα είναι δυναμική ακτινοβολία στρέψης με υψηλή διεισδυτική ικανότητα.”

Στο σχήμα φαίνεται η εσωτερική δομή της γεννήτριας Akimov. Από την άποψη του ηλεκτρομαγνητισμού, ο σχεδιασμός μιας γεννήτριας στρέψης φαίνεται παράδοξος, καθώς η στοιχειακή βάση της είναι χτισμένη σε εντελώς διαφορετικές αρχές. Για παράδειγμα, ένα σήμα στρέψης μπορεί να μεταδοθεί κατά μήκος ενός μόνο μεταλλικού σύρματος.

Γεννήτριες στρέψης του τύπου που φαίνεται στο σχήμα  χρησιμοποιούνται ευρέως στη Ρωσία σε διάφορα πειράματα και ακόμη και τεχνολογίες.


Ο Ανατόλι Ακίμοφ, όταν έκανε περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας πριν πιει νερό σε εκείνο το μέρος έβαζε κοντά σε αυτό το ποτήρι μια γεννήτρια. Η γεννήτρια μπορεί να δημιουργήσει αριστερό και δεξιό πεδίο στρέψης. Το πεδίο στρέψης έχει δύο ειδών περιστροφές, την αριστερή και τη δεξιά και μετά από πολλά πειράματα διαπιστώσαμε ότι το αριστερό πεδίο στρέψης έχει κακή επίδραση στα βιολογικά σώματα αλλά το δεξιό πεδίο στρέψης έχει θετική επίδραση στα βιολογικά σώματα. Και ο Ακίμοφ έβαζε ένα ποτήρι με νερό κοντά σε αυτή τη γεννήτρια για να ενεργοποιήσει το δεξιό πεδίο στρέψης και μετά από μερικά λεπτά έπινε αυτό το νερό. Το είδα αυτό πάρα πολλές φορές.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πεδίο στρέψης με μία γεννήτρια στρέψης; Ο Ακίμοφ και εγώ δώσαμε τη γεννήτρια στρέψης στο πανεπιστήμιο του Περμ. Και επίσης τους είπαμε για την επίδραση της γεννήτριας στρέψης στο λιωμένο μέταλλο.

Όταν έχουμε ένα λιωμένο μέταλλο, ενεργοποιούμε την ακτινοβολία στρέψης. Γνωρίζουμε τη συχνότητα, η οποία ορίζεται για το συγκεκριμένο μέταλλο για τη σιλουμίνη (Πυριτικό Αλουμίνιο), για το σίδηρο, για το χάλυβα και ούτω καθεξής. Yπάρχουν ειδικές συχνότητες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τη χρήση της γεννήτριας στρέψης.

Όταν το μέταλλο αρχίζει να γίνεται ψυχρότερο αρχίζει να αλλάζει η κρυσταλλική του δομή. Μετά την επίδραση της ακτινοβολίας στρέψης μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το κρυσταλλικό πλέγμα αυτού του μετάλλου αλλάζει. Και παρατηρήσαμε επίσης ότι μπορούμε να λάβουμε μέταλλο χωρίς καθόλου κρυσταλλικό πλέγμα, το λεγόμενο άμορφο μέταλλο.

Ίσως γνωρίζετε ότι για τη λήψη άμορφου μετάλλου στις συνηθισμένες τεχνολογίες χρησιμοποιείται πολύ γρήγορη μεταβολή ψύξης από υψηλή θερμοκρασία σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ γρήγορα.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να λάβουμε το άμορφο μέταλλο αλλά στην περίπτωσή μας μπορούμε να λάβουμε το άμορφο μέταλλο χωρίς να αλλάξουμε τη θερμοκρασία του μετάλλου. Είναι πολύ ενδιαφέρον και ενώ με τις συνηθισμένες μεθόδους μπορείτε να λάβετε το άμορφο μέταλλο μόνο στην επιφάνεια, ίσως 1-2 mm αλλά στην περίπτωσή μας, μπορούμε να το λάβουμε σε όλο τον όγκο του μετάλλου.

Αυτός είναι ο άνθρωπος, που χρησιμοποιεί αυτή τη γεννήτρια στρέψης και το όνομά του είναι Σεργκέι Α. Κουράποφ (Sergey A. Kurapov).

Γεννήτρια πεδίου στρέψης Kurapov. Έρευνα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή V.F. Panov

Χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή, η ισχύς της οποίας είναι μόνο 120 watt και παράγουν 9.500 τόνους χάλυβα πολύ υψηλής ποιότητας από σίδηρο χωρίς κανένα πρόσθετο μέταλλο που χρησιμοποιούμε για αυτή τη διαδικασία στις συνηθισμένες τεχνολογίες. 9.500 τόνοι, είναι μια πολύ μεγάλη ποσότητα. Πολύ μεγάλη ποσότητα μετάλλου με τη χρήση τεχνολογίας στρέψης.

Όταν ήμουν στην Ταϊλάνδη το 2005 αποφάσισα να επαναλάβω τις εργασίες του Νίκολα Τέσλα χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Νίκολα Τέσλα και τις πατέντες του. Και δημιούργησα μια γεννήτρια Tesla, έναν μετασχηματιστή Tesla αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι από τη θεωρία του φυσικού κενού βρήκα ένα νέο είδος ακτινοβολίας.

Το βαθμωτό πεδίο του Νίκολα Τέσλα

Μπορείτε να δείτε εδώ στο βίντεο αυτή την ακτινοβολία. Αυτή η ακτινοβολία προκύπτει από την εξίσωση του φυσικού κενού η λεγόμενη βαθμωτή ακτινοβολία.

Τι είναι το βαθμωτό πεδίο; Ξέρετε ότι από τις εξισώσεις του Μάξγουελ, έχουμε ακτινοβολία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων “E” και “H” τα οποία είναι διανυσματικά πεδία. Το “H” είναι διανυσματικό μαγνητικό πεδίο και μαζί με το “E” είναι ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλά τα βαθμωτά πεδία δεν υπάρχουν στις εξισώσεις του Μάξγουελ.

Νομίζω ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο Αϊνστάιν δεν μπόρεσε να κατανοήσει τις θεωρίες του Νίκολα Τέσλα. Επειδή ο Αϊνστάιν χρησιμοποίησε τις εξισώσεις του Μάξγουελ οι οποίες δεν περιέχουν την βαθμωτή ακτινοβολία και μόνο τώρα μπορώ να δείξω μαθηματικά και φυσικά ότι οι εξισώσεις του Μάξγουελ δεν είναι πλήρεις και δεν περιέχουν την βαθμωτή ακτινοβολία.

Και όταν αρχίσαμε να ερευνούμε τι είναι η βαθμωτή ακτινοβολία, τι σημαίνει και ποια είναι η φύση της βαθμωτής ακτινοβολίας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η κλιμακωτή ακτινοβολία είναι ένα ζεύγος ηλεκτρονίων. Είναι το λεγόμενο "Ζεύγος Κούπερ" (Cooper Pair).


Σημείωση: Το ζεύγος Κούπερ είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στη θεωρία της υπεραγωγιμότητας. Αποτελείται από δύο ηλεκτρόνια που σχηματίζουν ένα ζεύγος με αντίθετα σπιν και χωρίς αντίσταση καθώς κινούνται μέσα στο υλικό. Αυτά τα ζεύγη ηλεκτρονίων είναι υπεύθυνα για τη φαινομενική απουσία αντίστασης στα υπεραγώγιμα υλικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για την κατανόηση της υπεραγωγιμότητας και των συναφών φαινομένων στη φυσική στερεάς κατάστασης.


CIA – 07/03/2001 - Scalar Wanes (Βαθμωτά κύματα)


Σημείωση:

1.   Συνοπτικά, τα βαθμωτά κύματα αναφέρονται σε κύματα που δεν είναι ΗΜ με δυνατότητα μη συμβατικής διάδοσης κυμάτων. Φαίνεται να έχουν κάποιες ιδιότητες των κυμάτων σολιτονίου: μπορεί να μην εξασθενούν όπως τα ΗΜ κύματα. Η ύπαρξή τους δεν είναι αποδεδειγμένη, αλλά αν υπάρχουν η πηγή ενέργειας τους δεν είναι ξεκάθαρη. Έχουν μια κβαντο-μηχανική γεύση πάνω τους.

2.   Εάν υπάρχουν τέτοια βαθμωτά κύματα, τότε θα μετασχηματιστούν μέσω συλλογικών φαινομένων από μικροσκοπικά κύματα σε μακροσκοπικά κύματα, όπως στην περίπτωση της θεωρίας της επαφής Τζόζεφσον (Josephson junction theory) (φαινόμενα ζεύγους ηλεκτρονίων Cooper).

Η θεωρία της επαφής Τζόζεφσον (Josephson junction theory) αφορά ένα φαινόμενο που περιγράφει τη ροή των ζευγών Cooper από έναν υπεραγωγό σε έναν άλλο μέσω ενός λεπτού φράγματος.

Η ροή αυτών των ζευγών Cooper συμπεριφέρεται κβαντομηχανικά και μπορεί να παρουσιάσει φαινόμενα όπως το φαινόμενο Τζόζεφσον, όπου η ροή παραμένει συνεχής και χωρίς αντίσταση ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαφορά τάσης στην συμβολή (επαφή). Η θεωρία αυτή έχει εφαρμογές σε διάφορους τομείς, όπως η κβαντική πληροφορική, οι κβαντικοί αισθητήρες και οι κβαντικές μετρήσεις.

Πριν από την πρόβλεψη του Τζόζεφσον, ήταν γνωστό μόνο ότι μεμονωμένα (δηλαδή μη ζευγαρωμένα) ηλεκτρόνια μπορούν να διαπεράσουν ένα μονωτικό φράγμα, μέσω κβαντικής σήραγγας. Ο Τζόζεφσον ήταν ο πρώτος που προέβλεψε τη σήραγγα υπεραγώγιμων ζευγών Κούπερ. Για το έργο του αυτό, ο Josephson έλαβε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1973.


Το ζεύγος Κούπερ μπορούμε να το παρατηρήσουμε στην υπεραγωγιμότητα όταν δύο ηλεκτρόνια με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετική ορμή μπορούν να ενωθούν και μπορούν να έλξουν το ένα το άλλο και να ενωθούν και να δημιουργήσουν το λεγόμενο ζεύγος Κούπερ στην υπεραγωγιμότητα.

Είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά ξέρουμε ότι η υπεραγωγιμότητα χρειάζεται πολύ χαμηλή θερμοκρασία και όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι η βαθμωτή ακτινοβολία είναι ένα ζεύγος Κούπερ προσπαθήσαμε να βρούμε τη θερμοκρασία προσπαθήσαμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία της εκφόρτισης του ζεύγους Κούπερ.

Και εδώ μπορείτε να δείτε επίσης τον τύπο για την βαθμωτή ακτινοβολία που χρησιμοποίησε, φυσικά, ο Νίκολα Τέσλα αλλά δεν γνώριζε για αυτή τη θεωρητική εξήγηση αυτών των φαινομένων. Το S είναι η ακτινοβολία του βαθμωτού κύματος. Το ω είναι η συχνότητα. Το V είναι η τάση Το R είναι η ακτίνα της σφαίρας. Το C είναι η ταχύτητα του φωτός. Το E0 είναι η σταθερά κενού.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον, όπως είπα ήδη είναι ότι δεν έχουμε ακτινοβολία ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στα πειράματα του Τέσλα αλλά ενός ζεύγους ηλεκτρονίων Κούπερ, που συνδέονται μεταξύ τους. Έχουν ένα φορτίο που ισούται με τα δύο φορτία των ηλεκτρονίων και είναι ένα βαθμωτό πεδίο. Δεν είναι διανυσματικό πεδίο, δεν είναι σπινορικό πεδίο επειδή τα σπιν των ηλεκτρονίων αντισταθμίζουν το ένα το άλλο και η ορμή των ηλεκτρονίων αντισταθμίζει το ένα το άλλο αλλά όταν έχουμε ένα φορτίο σημαίνει ότι στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κινείται επειδή έχουμε δύο φορτία.


Επεξήγηση:

Ζεύγη Κούπερ και ηλεκτρόνια: Τα ζεύγη Κούπερ είναι ζεύγη ηλεκτρονίων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω φωνονικών διαταραχών. Κατά τον σχηματισμό τους, τα ηλεκτρόνια σχηματίζουν ένα ζεύγος με αντίθετο σπιν και κινούνται χωρίς αντίσταση στο εσωτερικό του υλικού.

Φορτίο του ζεύγους Κούπερ: Το ζεύγος Κούπερ έχει συνολικό φορτίο ίσο με το διπλάσιο του φορτίου ενός μεμονωμένου ηλεκτρονίου, καθώς αποτελείται από δύο ηλεκτρόνια.

Βαθμωτό πεδίο: Τα ζεύγη Cooper δεν είναι πεδία διανυσματικών ή στρεπτικά (σπινορικά, spinor) πεδία, αλλά βαθμωτά (scalar) πεδία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν κατεύθυνση ή περιστροφή, αλλά απλώς υπάρχουν ως τιμή σε κάθε σημείο του χώρου.

Φορτίο και ηλεκτρομαγνητικό πεδίο: Η κίνηση του ζεύγους Κούπερ σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θα επηρεαστεί από το συνολικό φορτίο τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κίνησή τους χωρίς αντίσταση είναι τυπικά ένα φαινόμενο που παρατηρείται στα υπεραγώγιμα υλικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


Είπα ότι το ζεύγος Κούπερ εμφανίζεται στην υπεραγωγιμότητα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία οπότε αποφασίσαμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία της ακτινοβολίας Τέσλα.

Ποια είναι η μέτρηση της ακτινοβολίας Τέσλα;

Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιούμε τη «μαγική σφαίρα». Κάποιοι την αποκαλούν σφαίρα Τέσλα (σφαίρα πλάσματος).

Σφαίρα πλάσματος (Plasma Sphere)

Σημείωση: Μια σφαίρα πλάσματος ή λάμπα πλάσματος επίσης και μπάλα πλάσματος είναι μια καθαρή γυάλινη σφαίρα γεμάτη με ένα μείγμα από διάφορα ευγενή αέρια με ένα ηλεκτρόδιο υψηλής τάσης στο κέντρο της σφαίρας. Ίνες πλάσματος εκτείνονται από το εσωτερικό ηλεκτρόδιο στο εξωτερικό γυάλινο μονωτή, δίνοντας την εμφάνιση των πολλαπλών ακτίνων του χρωματισμένου φωτός.

Η λάμπα πλάσματος εφευρέθηκε από τον Νίκολα Τέσλα, μετά τους πειραματισμούς του με τα ρεύματα υψηλής συχνότητας σε έναν άδειο γυάλινο σωλήνα με σκοπό την μελέτη των φαινομένων υψηλής τάσης, αλλά οι σύγχρονες εκδόσεις είναι γνωστό ότι σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά από τον Μπιλ Πάρκερ. Ο Τέσλα έλεγε ότι αυτή η εφεύρεση είναι ένας αδρανής σωλήνας εκκένωσης αερίου. Ο σύγχρονος σχεδιασμός της σφαίρας πλάσματος αναπτύχθηκε στη συνέχεια από τον Bill Parker, φοιτητή στο MIT


Μέσα σε αυτή τη σφαίρα μπορείτε να δείτε το ηλεκτρικό τόξο που δημιουργείται από το ζεύγος Κούπερ. Και όταν μετράμε τη θερμοκρασία χρησιμοποιώντας θερμόμετρο χωρίς επαφή διαπιστώσαμε ότι η θερμοκρασία αυτού του ζεύγους Κούπερ είναι ίση με μείον 36 βαθμούς Κελσίου.

Είναι μία αρνητική θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου. Κανείς πριν δεν είχε μετρήσει τη θερμοκρασία του πλάσματος που λάβαμε από την ηλεκτρική εκφόρτιση Τέσλα.


Σημείωση: Το πλάσμα είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις καταστάσεις της ύλης, μαζί με τα στερεά, τα υγρά και τα αέρια. Στην κατάσταση πλάσματος, τα άτομα αποτελούνται από ιόντα και ηλεκτρόνια, παρουσιάζοντας ηλεκτρική αγωγιμότητα. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε υψηλές θερμοκρασίες ή υψηλές πιέσεις, όπως στον Ήλιο, στα αστέρια, ή σε καταστάσεις που δημιουργούνται από ανάφλεξη, όπως στα τεχνητά πλάσματα στα εργαστήρια ή στις ιονισμένες ατμόσφαιρες. Το πλάσμα είναι η πιο κοινή κατάσταση στο σύμπαν και αποτελεί τον πυρήνα του Ήλιου και άλλων άστρων.


Ξέρω ότι κάποιος λέει για το ψυχρό πλάσμα. Ψυχρό πλάσμα, σημαίνει περίπου 60 βαθμούς Κελσίου αλλά σε αυτήν την περίπτωση βρίσκουμε αρνητική θερμοκρασία. Μετρώντας τη θερμοκρασία ανέπαφα, μας έδειξε μείον 90 βαθμούς Κελσίου. Την πρώτη φορά ήταν μείον 36, μετά μείον 90 βαθμούς.

Αυτή η εργασία δεν έχει τελειώσει φυσικά, αλλά τώρα προσπαθούμε να λάβουμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό το φαινόμενο. Πειραματικά φαινόμενα Τέσλα τα οποία δεν περιγράφονται από τις εξισώσεις της ηλεκτροδυναμικής του Μάξγουελ.

- Ένα πολύ ενδιαφέρον πράγμα που εμφανίζεται είναι η έρευνα που γίνεται για τη μετάδοση με ένα μόνο καλώδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που επισημαίνουν ότι η μονοσύρματη μετάδοση, η γραμμή συντονισμού, η οποία εφευρέθηκε από τον Τέσλα, είναι κοντά στην υπεραγωγιμότητα.

Μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενός καλωδίου μέσω του νερού

- Ναι, αυτό σχετίζεται με το κενό γιατί στη μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας γύρω από το μονό καλώδιο το κενό διεγείρεται και στη μετάδοση συμμετέχουν όχι μόνο τα ηλεκτρόνια του μονού καλωδίου αλλά κυρίως τα ηλεκτρόνια του κενού. Επειδή ο χωροχρόνος γύρω από το καλώδιο είναι καμπυλωμένος και συνεστραμμένος. Βλέπετε, αυτός δεν είναι πλέον επίπεδος χωροχρόνος.

Πάντα σκεφτόμαστε ότι για τη μετάδοση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας χρειαζόμαστε ηλεκτρόνια που μεταφέρονται μέσα από το καλώδιο. Το ρεύμα είναι η μετακίνηση των ηλεκτρονίων μέσα στο καλώδιο. Αλλά στην περίπτωση του Τέσλα, τα ηλεκτρόνια βρίσκονται έξω από το καλώδιο.

Και ο Τέσλα, σε μία από τις εργασίες του είπε ότι μεταδίδω ηλεκτρική ενέργεια όχι χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα αλλά είπε ότι σε αυτή τη διαδικασία ένα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το κενό. Το ονόμασε αιθέρα.

Νομίζω ότι τα έργα του Τέσλα συνδέονται με την υπεραγωγιμότητα. Αλλά η υπεραγωγιμότητα στη συνηθισμένη φυσική συνδέεται με τη χαμηλή θερμοκρασία αλλά εδώ έχουμε υπεραγωγιμότητα σε θερμοκρασία δωματίου. Και αυτή είναι η περίπτωση του Τέσλα.

- Ναι, σε ευχαριστώ Γκενάντι, αυτό ανοίγει πολύ τις γνώσεις μας σχετικά με την ουσία της ασύρματης μετάδοσης του Τέσλα και είναι η βάση της επιστήμης της τρίτης χιλιετίας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται για να καταλάβουν τις πραγματικές βάσεις της έρευνας του Τέσλα και τις στρεβλώσεις της ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας στη φυσική.

- Ναι, έχεις δίκιο, σας ευχαριστώ πολύ όλους σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και θα συνεχίσουμε την επόμενη φορά, εντάξει;

- Εντάξει, σε ευχαριστούμε.


Πηγές:

Δρ. Μάνος Δανέζης «Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνία» Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολη (26 03 2024)

Dr Gennady Shipov - Physical Vacuum, Torsion Fields, Quantum Mechanics and Tesla's Experiments


Το Substack του Nioland είναι μια έκδοση που υποστηρίζεται από τους αναγνώστες. Για να λαμβάνετε νέες δημοσιεύσεις υποστηρίξτε το έργο μου. Γίνετε συνδρομητές δωρεάν ή επί πληρωμή με πλεονεκτήματα.


Λεπτομέρειες για το κόστος και τα πλεονεκτήματα πληρωμένης συνδρομής (μηνιαία ή ετήσια) εδώ:

Επιλέξτε Συνδρομητικό Πρόγραμμα


Η πληροφόρηση είναι ελευθερία, η άγνοια είναι δουλεία... ένας ενημερωμένος πολίτης δεν ξεγελιέται!

Γίνετε κυνηγός πληροφοριών >> Telegram https://t.me/NIO_LAND

1

GENNADY I. SHIPOV (ΓΚΕΝΑΝΤΙ Ι. ΣΙΠΟΦ), PhD, Ακαδημαϊκός

Εκπαίδευση

1958 - Αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία του Μπακού με 2 διπλώματα τιμής και του απονεμήθηκαν δύο επαγγέλματα: 1. Πλοίαρχος ναυτικού, 2. Ηλεκτρομηχανολόγος μηχανικός http://rus.caspianagma.com/5-predislovie.html

1967 - αποφοίτησε από τη Σχολή Φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (MSU) που φέρει το όνομα του M.V. Lomonosov, με BA /1964/ και MA/1967/ στη θεωρητική φυσική. http://www.msu.ru/

1972 - αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Φιλίας των Ανθρώπων με το όνομα Patris Lumumba (Μόσχα) με πτυχίο στη θεωρητική φυσική. http://www.pfu.edu.ru/

Το 1999 εκπόνησε διδακτορικό δίπλωμα στη θεωρητική φυσική. Δίπλωμα «Περί θεωρίας του κενού και των πεδίων στρέψης».

Περισσότερα για το βιογραφικό του Γκενάδι Σίποφ εδώ.

2

Anatoly Evgenevich Akimov (Ανατόλι Εβγκένεβιτς Ακίμοφ)

Ο Ακίμοφ γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1938. Σπούδασε για να αποκτήσει διδακτορικό στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά , αλλά ποτέ δεν υπερασπίστηκε τη διατριβή του. Έγινε μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών.

Το 1965 αποφοίτησε από τη σχολή φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Lomonosov.

Το 1968 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ειδικότητα «πολιτική οικονομία» και το 1969 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ειδικότητα «ραδιοφυσική»

Περισσότερα για το βιογραφικό του Ανατόλι Ακίμοφ εδώ.

0 Comments